Vreemde eenden duik: De Kuilen / Sea-Devils

 

 

Het weer zat niet mee deze keer op de zondag dat de vreemde eenden duik gehouden werd. Regen, regen en nog eens regen. Toch was de belangstelling erg groot voor deze duiken. Maar liefst 22 Watermannen/-vrouwen! Om 09.00 uur verzamelde iedereen zich bij het clubhuis in Oss, om uiteindelijk gezamenlijk naar Mill te rijden waar wij te gast waren bij duikclub de Sea-Devils. 

Na een bakje koffie en uitleg aldaar, werd er naar De Kuilen gereden om daar rond circa 11.00 uur de eerste duik te maken. Bij deze plas, gingen er 8 buddy paren te water. De Kuilen staat bekend om het duiken tussen de kleiformaties onder water. Volgens onze duikers, was het zicht redelijk en waren de kleiwanden prachtig om te zien en kon je duidelijk de verschillende bodemstructuren zien. Nadat iedereen weer op het droge was, werd er bij de auto omgekleed en terug gereden naar het clubhuis van de Sea-Devils. Hier stond een heerlijke kop soep voor iedereen klaar om weer wat op te warmen.

Complimenten trouwens, want er waren relatief veel natpak-duikers bij. Er was er zelfs eentje bij, die van het duiken blijkbaar geen genoeg kan krijgen, en die trok dat klets natte pak gewoon nog 'n keer (!) aan voor een tweede duik.
 

Deze tweede duik was in de clubplas van de Sea-Devils, hier gingen er 6 buddy paren te water. In deze plas ging het meer om de duikobjecten die daar door de vereniging geplaatst zijn. De meesten zijn naar het zogenaamde Devils Wreck gezwommen. Dit is een TEC-oefenobject, waar je alleen als wrak- en grotduiker door heen mocht zwemmen. Degene die hiervoor gebrevetteerd waren hebben dat zeker ook gedaan. Naast de TEC-duikobjecten en lijnen was er jammer genoeg weinig te zien/weinig begroeiing in de plas, eigenlijk alleen maar kale zandvlaktes. Het zicht was matig werd er gezegd. De Olde Taverne, een bootje/wrakje, bleek een erg mooi duikobject te zijn.
 
Desondanks het tegenvallende zicht en regenachtige weer, heeft iedereen een erg geslaagde duikdag gehad. Wij, Waterman-leden, voelden ons zeer welkom in Mill en danken dan ook duikclub Sea-Devils voor hun gastvrijheid, uitleg/informatie en dat wij gebruik hebben mogen maken van hun mooie clubhuis en faciliteiten (kantine, wc, kleedkamer en vulmogelijkheid).
 

Heel erg fijn! Bedankt!