Vreemde eenden duik 30 november de Langspier Boxtel


Zondag 30 november is het weer zover. De Vreemde eenden duik!

Deze keer gaan we naar de Langspier in Boxtel. 

Recreatieplas de Langspier is een ideale duikstek met veel voorzieningen zoals, een vulstation voor perslucht tot 220 bar, parkeerplaats dichtbij de waterkant, kleedcabines, transportkarretjes, afspoeldouches, een mooi paviljoen voor de afterdive en kent vooral ook onder water een mooie flora en fauna. In de Langspier zit veel snoek, rivierbaars, zilt, karper en voorn. Bovendien is er een mooie begroeiing langs de oevers. Er zijn plaatsen waar het glanzige kranswier wel zo'n vier meter hoog is, het lijkt op een waar kelpwoud. Verder is er een onderwaterbeeldentuin, een zeecontainer, een oefenplatform, markering met boei voor het diepste punt op 23 meter, en een spoorweg route waarbij je allerlei spoorweg attributen aantreft onder water, zoals een echte spoorwegovergang kompleet met wachtende auto en locomotief! verder kan je zien hoe laat het is op de stationsklok.

In de maanden november tot en met april is er de mogelijkheid om op zondag te duiken van 10:00 uur tot 17:00 uur. In het winterseizoen bedraagt de entree € 3,00 per duiker.

 

Voor deze duik hoef je jezelf niet op te geven, maar het mag natuurlijk wel.

We verzamelen in het clubhuis en vertrekken hier om 9:30 uur.
Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks naar de Langspier rijden maar geef dit dan even vooraf aan.

Voor meer informatie over de duikplas zie: www.delangspier.nl/duiken.html

Contactpersonen voor deze duik:
Roel van Gastel en Twan van der Steen

Heb je bepaalde persoonlijke duikvoorwaarden (buddy-lijn, niet met drieën willen duiken, persé diep willen duiken, etc) allemaal prima, maar regel in dat geval zelf even een buddy die hiermee geen problemen heeft. Je voorkomt hiermee teleurstellingen en frustraties aan de waterkant. Uiteraard is het natuurlijk de regel dat iedere duiker binnen zijn of haar brevet doelstellingen duikt. Voor deze duiken geld een maximale duiktijd van 60 minuten.Samen rijden? Regel dit zélf van te voren of eventueel in het clubhuis voor vertrek.

Wil je jezelf aanmelden, of heb je vragen neem dan even contact met ons op.