Vreemde eenden duik 26 oktober Boschmolenplas Heel


Zondag 26 oktober is het weer zover, De vreemde eenden duik!
Deze keer gaan we de Boschmolenplas bezoeken.

De Boschmolenplas ligt ten westen van het dorp Heel en is net als de overige Maasplassen een voormalig grindgat. De plas is inmiddels een begrip in duik minnend Nederland en geniet zelfs bekendheid tot ver over de Belgische en Duitse grens.

Het hele jaar door komen mensen van heinde en verre om een duik te maken in de Boschmolenplas. De plas, met een diameter van ruim 1 km, wordt gevoed met grondwater, dat op een natuurlijke wijze is gefilterd.
Door het bijzonder heldere water is een zicht van 12 m niet ongewoon. Als gevolg van de uitstekende waterkwaliteit is de Boschmolenplas het toneel van een zeer rijke onderwaterflora- en fauna, die in combinatie met de aanwezige kunstmatige objecten zorgt voor een unieke en onvergetelijke duikervaring.

Duiklocatie De Boschmolenplas wordt beheerd door Stingray Divecenter, die ook het vulstation (perslucht tot 300 bar), verhuurcentrum ende aangrenzende horecagelegenheid exploiteren. Hier kun je genieten van een eenvoudig hapje en een drankje,je duikuitrusting huren en flessen laten bijvullen.

De entree voor de Boschmolenplas bedraagt € 8,50 per persoon voor een dagkaart.

Wil je jezelf aanmelden, of heb je vragen neem dan even contact met ons op.

De ochtend duik wordt georganiseerd vanuit de Waterman. Mocht je in de middag nog een tweede duik willen maken dan kan dit natuurlijk, maar dan is dit een duik op eigen gelegenheid. Voor de liefhebbers rijden we met een groepje door naar Sprimont (Carrière de Lillé) om daar nog een duikje te maken en aansluitend te gaan eten in het bijbehorende beroemde restaurant. Voor diegene die mee wil gaan naar Sprimont moeten zich wel goed realiseren dat je dan pas laat op de avond weer thuis bent. (het is ongeveer 2uur rijden)

De entree voor het duiken in Sprimont is € 3,00 pp.
Het vullen van je duikfles kost hier € 3,00.

Voor deze duiken moet je jezelf opgeven.
Graag uiterlijk zondag 19 oktober aangeven of je mee wilt gaan.
Geef dan meteen aan of je wel of niet mee wilt naar Sprimont.

We verzamelen in het clubhuis en vertrekken hier om 8:30 uur.
Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks naar de Boschmolenplas rijden maar geef dit dan even vooraf aan.

Voor meer informatie over de duikplassen zie:
http://aegir-stingray.nl/
http://www.abyssplongee.be/carriere-de-lille.php
http://www.duiken-in-belgie.com/Duiklokatie.php?id=15