Jaarfeest 2015: ouwerwets gezellig!


De evenementen commissie heeft ook dit jaar weer erg haar best gedaan om er een mooi aangekleed, gezellig en geslaagd jaarfeest van te maken. En geslaagd dat was het zeker!

Velen zullen zichzelf afgevraagd hebben of dat zij wel op het goede adres waren, toen zij afgelopen zaterdag het clubhuis aan het Watersportpad betraden. De entree was verhuist naar de zijkant en je kwam binnen bij de natruimte, die voor deze avond speciaal was omgebouwd naar een heuse Zwanenberg slachterij.

Er hing een varken, er waren gehaktmolens en andere vleesmachines en er was een tafelblok met daarop écht vlees. Verder waren er mooie oude reclameposters te zien waarop heerlijke rookworsten werden aangeprijst en kreeg je van twee prachtig verkleedde dames een welkomstborreltje jenever, citroen brandewijn, vieux of advocaat. In de hal waren panelen geplaatst met daarop krantenartikelen van De Bende van Oss en beeldschermen met daarop documentaires over die tijd.

Het clubhuis zelf was helemaal omgebouwd, zeg maar gerust VERbouwt, naar een jaren 30 café compleet met wandlambrisering, tapijtjes, lampjes, tafeltjes, stoeltjes, ramen met rode velours gordijnen, tegeltjes met spreuken, kitsch schilderijtjes, oude koffiemolens, beschuitbussen en haardkachel. Enfin er was flink veel energie en tijd ingestopt samen met een hoop vrijwilligers om zo'n echt mogelijk jaren dertig sfeertje neer te zetten.

Ook de bar was helemaal veranderd, zo had de bar ineens palen en waren er kleedjes opgelegd en stonden er drankflessen bovenin de vakken. De gedraaide muziek was met vinyl platen en een accordeonist ook geheel naar het tijdsbeeld. Iedereen was prachtig verkleed naar het feest gekomen, wat ook een echte Bende van Oss sfeer gaf. Veel petten en bretels, maar ook prachtige jurken en hoedjes uit die tijd. Voor de inwendige mens werd er goed gezorgd en ook hier had een verplaatsing terug in de tijd plaatsgevonden met grote broden, lekkere beenham, worst, bruinbonensoep en heerlijke balkenbrij.

Het was een erg druk bezocht feest en zover wij konden zien, heeft iedereen er erg van genoten. Het was een erg gezellig en zeer bijzonder feest. Als je er niet bij bent geweest, dan moeten we helaas concluderen dat je toch echt wat hebt gemist. Zo zie je; bij De Waterman zijn de duikactiviteiten leuk, maar ook voor een leuk feestje kun je prima bij De Waterman terecht.

EC en andere Waterman vrijwilligers bedankt voor het mogelijk maken van dit geweldige feest!