De Langspier Boxtel


Na, de voor sommige broodnodige kop koffie vertrekken we om 09:30 uur vanuit ons clubhuis naar Boxtel om daar te gaan duiken in de Langspier.
Weer eens een duikplas wat dichter in de buurt voor de vreemde eenden duik, de laatste alweer voor 2014. 

11 duikers en 1 duikleider deze keer. Toch nog een behoorlijke opkomst, zeker gezien de alweer erg gedaalde buitentemperatuur. Koningwinter staat alweer behoorlijk aan de deur te rammelen, al deden de aanwezige palmbomen anders vermoeden. Na de uitleg over wat er allemaal waar onderwater in de plas ligt door Piet (een gastduiker en vriend van Roel, die bekent is in de Langspier) nog even snel een buddy indeling maken en dan is iedereen klaar om zijn duikspullen aan te trekken en onderwater te gaan.

Het zicht onderwater was niet helemaal top maar voldoende om de duikobjecten te vinden en te bekijken. Na een duiktijd van 1 uur was iedereen weer terug op de kant en stond de meegebrachte koffie en chocomelk al klaar om even aan op te warmen. Toch verdienen de aanwezige natpak duikers een compliment, het valt niet mee bij 4 graden omkleden achter de auto.
Zeker met de 5 sterren voorzieningen die we gewend zijn in ons clubhuis. (vloerverwarming en warme douches).
Nog even na kletsen en vooruitkijken naar de duikplassen die voor volgend jaar weer op de kalender staan voor de vreemde eenden duiken.

25 januari gaan we naar de Tijningenplas in Zaltbommel voor de eerste VED van 2015.