Boschmolenplas en Carrière de Lillé (Sprimont)


Zondag 26 oktober, de tweede vreemde eenden duik nieuwe stijl.
Zoals gebruikelijk hebben we ons verzameld in het clubhuis waar de koffie en thee al klaar stonden. Nog even snel wat duikflessen vullen en om 08:30 uur was iedereen klaar om te vertrekken.
Op naar Panheel om daar te gaan duiken in de Boschmolenplas.
Bij de Boschmolenplas aangekomen waren de duikers die rechtstreeks naar Panheel waren gereden er ook al. In totaal waren we nu met 10 duikers en 2 hulp duikleiders. Al met al een leuke groep.
Zo nu eerst nog even een bakkie om vervolgens de duikspullen in orde te maken en om te kleden. Voor de duik nog even netjes aanmelden bij de duikleider. 

Het zicht onder water in de Boschmolenplas was, zoals bijna altijd gebruikelijk hier, weer heel erg goed. Iedereen kwam na een uurtje weer erg tevreden uit het water na een leuke duik. Na wat gegeten te hebben bleven Peter en Roel bij de Boschmolenplas om daar nog een tweede duik te maken. De rest vertrok in de richting van Sprimont om daar een duik te gaan maken in de Carrière de Lillé.
Daisy en Sylvia waren uit Oss nagekomen om met ons te gaan duiken in Sprimont. Of was er een andere reden hiervoor???
Nadat we beneden de duikstek hadden bekeken en ons hadden aangemeld bij de duikclub konden we gaan aankleden en de zware tocht naar beneden ondergaan (de lift was kapot).

De Karpers heette de duikers bij het te water gaan al direct van harte welkom. Het zicht was ook in Sprimont erg goed en de steuren hadden er achteraan in de plas duidelijk zin in. Ze waren deze keer zeker niet schuw maar waren erg nieuwsgierig naar de duikers die hen kwamen bezoeken. Ook hier heeft iedereen een mooie duik gemaakt. Na afloop van de duik stond er een tafel voor ons klaar in het bijbehorende restaurant, beroemd om zijn heerlijke biefstuk op steen. Zeer waarschijnlijk de ware reden waarom Daisy en Sylvia waren nagekomen.
Voor de liefhebbers ontbrak natuurlijk een lekker Belgisch biertje niet. Na het eten keerde iedereen weer met een voldaan gevoel naar huis. Mooie duiken gemaakt en lekker gegeten.
Op naar de volgende vreemde eenden duik!